Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S8 wordt niet voorzien van koptelefoonaansluiting’

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2016, 18:38 CategorieAndroid

Samsung zou geen koptelefoonaansluiting toevoegen aan het arsenaal van de Samsung Galaxy S8, aldus de redactie van de website SamMobile. Die redactie claimt van bronnen te hebben vernomen dat Samsung dit van plan is — het bedrijf heeft zelf nog niets bekendgemaakt.

Samsung Galaxy S8 – geen koptelefoonaansluiting?

De website SamMobile, een website over alles Samsung, heeft van bronnen vernomen dat het bedrijf van plan is om de Galaxy S8 te leveren zonder koptelefoonaansluiting. Daarmee zou Samsung in de voetsporen treden van concurrenten als Apple en Motorola, die inmiddels ook (grote) smartphones zonder opening voor de koptelefoon hebben geleverd. Mocht dit gerucht kloppen, dan zul je je oude hoofdtelefoon dus niet kunnen gebruiken zonder een adapter te gebruiken. Waarschijnlijk heb je hier een usb-type-c-adapter voor nodig.

Ook betekent dit dat je zonder adapter niet de telefoon kunt opladen wanneer naar muziek luistert via de koptelefoon. Omdat Samsung niet zelf dit nieuws naar buiten heeft gebracht, weten we nog niet hoe de fabrikant dit nieuws zal gaan brengen aan de consument. Aanvankelijk was er wel wat kritiek op het besluit van Apple de traditionele koptelefoonaansluiting niet mee te nemen in het design van het apparaat, maar uiteindelijk wennen dat soort ideeën wel. Wellicht kan Samsung gebruikmaken van het werk dat Motorola en Apple al hebben verricht.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.