Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lijkt TouchWiz om te dopen tot Samsung Experience

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2016, 11:35 CategorieAndroid

Uit een bèta-versie van de Android Nougat-update voor de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge kunnen we opmaken dat Samsung de naam TouchWiz mogelijk niet meer zal gebruiken. De Koreaanse fabrikant lijkt voortaan de naam Samsung Experience te gaan gebruiken op zowel smartphones als tablets.

Samsung heeft deze week de derde bèta-versie van de Android Nougat-update voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge smartphones beschikbaar gesteld. Deze introduceert onder meer de Samsung Pass- en Samsung Note-apps, en brengt een auto helderheid-knop naar het paneel met snelle instellingen.

Opvallend is dat Samsung de interface in de software info-sectie omschrijft als Samsung Experience versie 8. Het lijkt er dus op te wijzen dat de Koreaanse fabrikant afstapt van de naam TouchWiz. De naamswijziging gaat samen met een nieuwe kleurstelling die voor de schil over Android Nougat gebruikt wordt. Samsung stapt af van de blauwe en groene accenten en introduceert een voornamelijk witte vormgeving, afgewisseld met lichtblauwe accenten.

Een overzicht van alle tablets en smartphones die Samsung momenteel in Nederland verkoopt vind je in onze tablet database.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.