Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung-patent wijst op autofocus frontcamera voor Galaxy S8

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:59 CategorieAndroid

De frontcamera van de Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk voorzien van autofocus, blijkt uit een opgedoken patent van de elektronicafabrikant. Eerder kwam het gerucht al naar buiten dat Samsung die functie wilde toevoegen en dit patent lijkt dat gerucht te bevestigen.

Galaxy S8 krijgt frontcamera met autofocus – gerucht

Eerder kwam al naar buiten dat de Samsung Galaxy S8 een frontcamera met autofocus zou krijgen. Dat gerucht krijgt nu extra gewicht door het verschijnen van een Samsung-patent, genaamd Smart AF. Dat patent wordt geassocieerd met mobile phones; smartphones; tablet computers; auto-focus photographic cameras for mobile phones, smartphones. Het patent is opgedoken bij het Europese patentenbureau. De AF in de naam staat mogelijk voor autofocus en mocht dat het geval zijn, dan heeft de S8 er waarschijnlijk een unieke feature bij.

Frontcamera’s met autofocus komen amper voor op de huidige smartphones en phablets, dus het zou een redelijk unieke eigenschap kunnen zijn voor de onaangekondigde Galaxy S8. En aangezien de selfie nog steeds onverminderd populair is, is het niet gek dat fabrikanten blijven kijken naar de techniek, om te zien of ze die ‘selfie-ervaring’ nog kunnen verbeteren. Waarschijnlijk wordt het toestel in februari aangekondigd. Het is op moment van schrijven nog niet bekend of het aantal megapixel omhoog gaat. Samsung heeft hier niet op gereageerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.