Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung stelt 6-inch phablet Galaxy C9 Pro voor

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2016, 9:42 CategorieAndroid

Samsung heeft de doeken weggetrokken rondom de nieuwe phablet Galaxy C9 Pro. Het wordt een apparaat met een 6-inch scherm en nette midrange-specificaties.

Internationale variant

De Androidtelefoon is inmiddels in China op de markt gebracht. Samsung heeft aangekondigd deze phablet ook wereldwijd op de markt te brengen. Hiertoe wordt een ‘internationale variant’  geproduceerd. Die zal ergens in de komende weken worden gelanceerd. De internationale Galaxy C9 Pro heeft net zijn wifi-certificatie binnen. Het telefoonmodel heet SM-C900F.samsung-galaxy-c9-pro-a

Nougat of Marshmallow

De Chinese versie van de Galaxy C9 Pro is in China te koop voor zo’n 437 euro, omgerekend uit de Chinese prijs en waarschijnlijk nog zonder zaken als btw. Verschillende belastingen kunnen de prijs nog wat doen schommelen in de diverse landen waar Samsung de internationale versie op de markt gaat brengen. De Chinese versie wordt op de markt gebracht met Android 6.0.1 Marshmallow, maar het zou kunnen dat de internationale variant al met Android 7.0 Nougat wordt toegerust.

Snapdragon 653

De phablet draait op een achtkernige Qualcomm Snapdragon 653-processor. Die wordt ondersteund door 6GB ram. Er is voorzien in 64GB opslaggeheugen. Deze omvang van het geheugen is meestal alleen in high-end apparaten te vinden, maar nu de Galaxy Note 7 ontbreekt als high-end phablet, probeert Samsung klanten wellicht over te halen om in plaats hiervan een C9 Pro aan te schaffen.

Selfies

Het 6-inch scherm bezit full hd-resolutie (1080 pixels). Aan de achterkant is een 16-megapixelcamera te zien en dezelfde resolutie is gegeven aan de camera aan de voorkant, voor selfies van hoge kwaliteit.

De stroom wordt geleverd door een grote 4000 mAh batterij. Er kan een micr sd-kaart in en onder de homeknop bevindt zich een vingerafdruksensor.

Over prijzen en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.