Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sommige modellen Nexus 6P starten niet meer goed op

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2016, 9:00 CategorieAndroid

Eigenaars van een Nexus 6P hebben zich gemeld met problemen. Die doen zich voor tijdens het opstarten van de populaire phablet. Het probleem wordt een bootloop genoemd: v

Sommige modellen Nexus 6P hebben last van ‘bootloop’

Sommige modellen van de Nexus 6P hebben last van opstartproblemen. Dat melden eigenaars van die toestellen op onder meer het forum Reddit. Het probleem wordt een bootloop genoemd: het toestel start niet meer goed op en blijft zichzelf opnieuw opstarten tot de accu leeg is. Dat houdt in dat je het thuisscherm niet te zien krijgt en dus ook geen apps kunt openen. Het apparaat gaat aan, laat het Google-logo zien en doet verder helemaal niets. Google is op de hoogte van het probleem en meldt dat het gaat om een hardwarefout.

De zoekmachinegigant raadt de eigenaars aan contact op te nemen met het verkooppunt, zodat daar de opties met betrekking tot garantie en reparatie kunnen worden besproken. De update doet zich voor nadat de update naar Android 7.1.1 Nougat is gedownload. Dat is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Niet alle Nexus 6P-modellen lijken getroffen te zijn door dit probleem, maar het is momenteel niet precies te zeggen waar het aan ligt. Verder dan ‘hardwareprobleem’ gaat Google namelijk niet. Lees hier alles over Android 7.1.1.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Flo
    28 december, 2016 om 16:49

    Heb met veel plezier een Nexus 6P in gebruik en sinds de update naar Android 7.1.1. geen enkel van voorgenoemde problemen ervaren. Mijn toestel werkt sneller dan voorheen en de accu gaat ruim anderhalve dag mee zonder reboot.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.