Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Super Mario Run neemt record over van Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2016, 9:29 CategorieApplicaties

Dat Super Mario nog altijd mateloos populair is, is allerminst een verrassing. Maar dat de applicatie Super Mario Run binnen één dag 2,85 miljoen keer gedownload zou worden uit de App Store, is toch wel enigszins een verrassing te noemen. Daarmee heeft de applicatie direct een record in de wacht gesleept. Nog nooit eerder gebeurde het dat een applicatie in de eerste dag van de lancering al zo vaak werd gedownload.

Super Mario Run zet record neer

Super Mario Run heeft direct in de eerste dag van zijn release een record neergezet. Apptopia, een statistiekenbedrijf dat onder andere bijhoudt hoe vaak bepaalde applicaties zijn gedownload, heeft laten weten de Super Mario Run in zijn eerste dag in de App Store direct 2,85 miljoen keer is gedownload. Daarmee heeft de applicatie van Nintendo een andere bekende app van de troon gestoten: Pokémon Go.

bij die vergelijking kun je echter wel de nodige vraagtekens zetten. Het grootste verschil is namelijk dat Super Mario Run vanaf dag één direct in 150 verschillende landen beschikbaar is gekomen. Pokémon Go daarentegen werd in fases uitgerold over verschillende landen en scoorde op de eerste dag 900.000 downloads in slechts drie landen. In de komende dagen moet blijken of Super Mario Run erin slaagt om het record voor de meeste downloads in de eerste week op zij naam weet te schrijven. Voor nu is de app met Mario overigens alleen op iOS-toestellen te spelen. Later volgt ook een Android-uitvoering.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.