Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Super Mario Run: zo haal je het meeste uit de game

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2016, 15:54 CategorieGaming

Super Mario Run is nu verkrijgbaar voor iPhone en iPad. Wij hebben enkele tips op een rij gezet waarmee je alles uit het spel kunt halen. Wist je bijvoorbeeld al dat je ook met Toad kunt spelen?

Algemene tips Super Mario Run

Hoewel Super Mario Run een behoorlijk simpele game lijkt, zijn er toch een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo weet je zeker dat je alles uit het spel haalt dat het te bieden heeft. Maar er zijn ook randzaken die je in het achterhoofd kunt houden. Zo doen je er bijvoorbeeld goed aan altijd via een wifi-verbinding te spelen. De game gebruikt nogal veel data tijdens het installeren en spelen, wat misschien te koste kan gaan van je mobiele databundel. Hopelijk zal Nintendo dit probleem oplossen met een toekomstige update.

Maak ook vooral een Nintendo-account aan voordat je begint met spelen. Met dat account kun je vervolgens inloggen bij Super Mario Run, waardoor je toegang krijgt tot een extra speelbaar personage. Je kunt daarna spelen met Toad, het paddenstoelenmannetje dat Mario en vrienden al jaren helpt in zijn avonturen (mits die niet óók ontvoerd worden). Ook kun je hierdoor punten sparen die je weer voor andere dingen kunt gebruiken die met Nintendo te maken heeft — maar doe dit vooral omdat je toegang wil krijgen tot een extra personage.

super-mario-run-ipad-1

World Tour mode

Voor de World Tour mode kun je met een aantal dingen rekening houden. Zo heb je controle over de hoogte van je sprongen. Wanneer je snel op het scherm van je iPad of iPhone tapt, dan zul je een korte sprong maken. Houd je het scherm iets langer ingedrukt, dan zal Mario’s sprong hoger zijn. Let tijdens het rennen ook vooral op de rode knoppen met het pauze-icoontje. Wanneer je daarop staat, dan stopt Mario even met rennen en krijg je de tijd om het level in je op te nemen. Zodoende kun je van tevoren bepalen waar en hoe je zult springen.

Dan hebben we nog drie tips waarmee je alles uit de World Tour mode haalt. Speel de levels altijd nog een paar keer opnieuw, omdat er vast ergens nog wel een geheim te ontdekken valt. En blijf ook altijd ontdekken, geef dat aspect niet te snel op. Er zijn vast nog wel ergens coins of items die je hebt gemist de eerste keer. En met maar 24 levels blijft het nog overzichtelijk en leuk om te doen. En als laatste: probeer andere personages uit. Peach en Yoshi springen op een andere manier dan Mario doet, waardoor je gebieden bereikt die Mario niet kan bezoeken.

super-mario-run-ipad-2

Toad Rally mode

Naast de World Tour mode is er ook nog Toad Rally. In deze modus probeer je andermans score te verbreken. Probeer in elk geval te letten op de kleur van de Toad. De Toads vormen namelijk als een soort in-game-betaalmiddel. Je hebt Toads in een bepaalde kleur nodig om iets te ontgrendelen. Speel dus tegen de Toads die de kleur hebben waar je naar op zoek bent. Let ook op dat je het niet te snel tegen te moeilijke tegenstanders opneemt en zorg voor variatie in je sprongen, maar laat het nooit ten koste gaan van de muntjes die je verzamelt.

Kingdom Builder mode

Mocht je genoeg muntjes en Toads hebben verzameld, dan kun je die spenderen in deze modus. Maar probeer je zuurverdiende centen niet meteen uit te geven aan decoraties voor in het koninkrijk. Zorg er eerst voor dat je de huizen van de andere speelbare personages neerzet, zodat je toegang krijgt tot hen. Probeer deze modus overigens minstens een keer per dag te bezoeken. In de Kingdom Builder kun je ook meedoen aan minigames, die na verloop van tijd weer beschikbaar zijn. Zo verdien je op een dag heel gemakkelijk heel veel muntjes.

  • Super Mario Run

Meer tips

Wil je meer tips lezen? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door. Voor meer informatie over de verschillende tablets en smartphones, raden we je aan onze tablet database eens door te nemen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.