Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Synaptics onthult vingerafdruklezer die door glas kan scannen

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2016, 15:20 CategorieHardware

Fabrikant Synaptics heeft een vingerafdruklezer onthuld die in staat is een vingerafdruk door een klein laagje glas te scannen. Deze optische vingerafdruklezer noemt het bedrijf de Natural ID FS9100.

Vingerafdruklezer van Synaptics

Synaptics heeft een nieuwe vingerafdruklezer onthuld. Deze scanner werkt onder een glasplaat en kan dus onder het scherm van een smartphone of tablet geplaatst worden. Het bedrijf noemt de optische scanner de Natural ID FS9100. Het systeem werkt onder een glasplaat van één millimeter dun. Wanneer een smartphone- of tabletfabrikant zou kiezen voor deze oplossing, dan kan er dus een design worden aangeboden zonder knop aan de voorkant (zoals bij toestellen van Apple en Samsung), maar wel met een optische vingerafdruklezer.

Volgens Synaptics is de vingerafdrukscanner ontwikkeld voor glas dat fabrikanten gebruiken voor smartphones en tablets, waaronder 2.5d-glas. De scanner kan bijvoorbeeld in de onderste rand van een apparaat worden gestopt, zoals op de bovenstaande conceptafbeelding te zien is. De scanners zouden bestand zijn tegen water en krassen en zouden ook in combinatie met natte vingers gebruikt kunnen worden. Ook zouden ze weinig energie verbruiken. Het wachten is nu op de eerste fabrikant die gebruik wil gaan maken van deze technologie.

Zowel Samsung als Apple zouden volgend jaar smartphones willen uitbrengen met vingerafdruklezers die weggewerkt zouden kunnen worden in het scherm.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.