Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze toestellen van Huawei krijgen de upgrade naar Android 7.0 Nougat

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2016, 9:53 CategorieAndroid

Huawei heeft bekendgemaakt welke toestellen allemaal de upgrade naar Android 7.0 Nougat mogen verwachten vanaf begin volgend jaar. Twee high-end toestellen van de fabrikant vissen echter achter het net…

Android 7.0 Nougat komt naar deze Huawei-toestellen

Huawei heeft vrijdag een lijst met toestellen vrijgegeven die worden voorzien van Android 7.0 Nougat, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Momenteel wordt de upgrade al getest in bèta, samen met de Android-schil EMUI 5.0, die het bedrijf onlangs heeft aangekondigd. De stabiele versie van die software wordt in het eerste kwartaal van 2017 in elk geval uitgerold naar de Huawei P9 en de Huawei Mate 8. Een paar weken later zal de software ook worden uitgerold naar Huawei P9 Plus, P9 Lite en Huawei Nova.

Voorlopig ziet het er echter naar uit dat het hierbij blijft. Twee high-end modellen die vorig jaar zijn geïntroduceerd, lijken de update dus niet te ontvangen. Het gaat hier om de Huawei P8 en de Huawei Mate S. Het is echter niet duidelijk waarom deze twee toestellen de update niet zullen ontvangen. Wanneer je kijkt naar de specificaties van de apparaten, dan kunnen ze Nougat gemakkelijk hebben — dus het ligt waarschijnlijk niet aan de prestaties van de toestellen. Wellicht krijgen de smartphones later nog de upgrade naar Android 7.0.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.