Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Trusted Contacts van Google helpt je locatie te delen bij noodgevallen

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2016, 19:58 CategorieAndroid

Google lanceert een nieuwe app genaamd Trusted Contacts om je locatiegegevens te delen met vertrouwde personen in geval van nood.

Trusted Contacts deelt je locatie

Google stopte in 2013 met Latitude, een app waarmee je je locatie kon delen met je vrienden. Een soortgelijke app bestaat al voor iOS, ontwikkeld door Apple, genaamd Zoek mijn vrienden. Met deze app kan je – indien je daar de toestemming voor hebt gekregen – de locatie van je vrienden volgen. Google komt nu met een nieuw alternatief waarmee je je locatie kan delen met vertrouwde personen bij een noodgeval.

Als een noodsituatie zich voordoet kunnen je vrienden of familie een verzoek indienen om je locatie te weten te komen – je kan hier dan op reageren met je locatie in de bijlage. Het verzoek kan ook afgewezen worden als je je locatie niet wil delen. Als je echter niet reageert binnen vijf minuten wordt je locatie automatisch gedeeld. Indien je locatie niet beschikbaar is wordt je laatst gekende locatie gedeeld.

Je kan het delen van je locatie ook zelf starten zodat iemand je live kan volgen – het delen stopt dan pas wanneer je dit zelf stopt. Zo kan iemand je bijvoorbeeld volgens tijdens een lange reis. Het is wel oppassen dat je de app niet onbewust laat aanstaan zodat je locatie ongewild gevolgd wordt.

  • Trusted Contacts
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.