Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Updates voor Android-apps zijn wederom kleiner gemaakt

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 10:19 CategorieAndroid

Google heeft ervoor gezorgd dat de updatebestanden voor Android-app wederom kleiner gemaakt zijn, zodat ze minder data gebruiken en innemen. De gemiddelde app-update zal nu ongeveer 65 tot negentig procent kleiner zijn dan voorheen.

Kleinere updates voor Android-apps

Het updaten van Android-apps kan soms lastig zijn. Stel dat er een update beschikbaar is en je hebt geen beschikking over wifi, download je die update dan wel of niet? Daar hoef je straks misschien helemaal niet meer over te na te denken, mocht je dat al doen. Google heeft namelijk bekendgemaakt dat updates voor apps op Android wederom kleiner gemaakt zijn. Die updates zullen nu 65 tot negentig procent kleiner zijn dan voorheen en dat terwijl Google onlangs al belangrijke wijzigingen doorvoerde op het gebied van updates voor apps.

Eerder werd er namelijk al een speciaal algoritme gelanceerd dat ervoor zorgt dat updates voor Android-apps kleiner konden worden gemaakt. Maar nu gaat Google dus een stapje verder met file-by-file-patching; een methode waarbij de grote van die app-updates dus flink wordt beperkt. Daarnaast zul je nu in Google Play de grootte van de app-updates gaan tegenkomen, zodat je precies weet waar je aan toe bent wanneer er een update beschikbaar is. Maar je kunt ook altijd instellen dat je alleen wil updaten middels een wifi-verbinding.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.