Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wattpad: schrijf je eigen boeken en lees gratis verhalen van anderen

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2016, 11:50 CategorieAndroid

Ben jij helemaal gek op lezen en zet je zelf zo nu en dan ook een mooi verhaal op papier? Dan is de app Wattpad mogelijk interessant voor je. Deze gratis app is een soort sociale bibliotheek voor amateurschrijvers en lezers. Je kunt er je eigen verhalen publiceren, verhalen van anderen lezen en zelfs complete rechtenvrije boeken lezen.

Wattpad is voor schrijvers en lezers

Wattpad heeft een aanbod van meer dan 10 miljoen boeken en verhalen die je gratis op je tablet of smartphone kunt lezen. Het mooie is echter dat het een platform is waar je zelf ook verhalen op kunt publiceren. Je kunt alle schrijvers die hun verhalen of boeken publiceren volgen en dus mogelijk één van de eersten zijn die een groot talent ontdekt. En dit alles zonder ervoor te betalen.

wattpad

De gebruiksvriendelijke app biedt op basis van je gegevens en gelezen verhalen suggesties voor verhalen en boeken, en laat je ook zelf zoeken in lijsten met categorieën. Ook heb je toegang tot een eigen sectie met de boeken die je momenteel aan het lezen bent, wat je nog graag wilt lezen en de boeken die je reeds gelezen hebt. Wanneer je je account koppelt met Facebook kun je ook zien wat vrienden lezen en aan de hand hiervan suggesties krijgen. In de leesmodus kun je opmerkingen aan teksten toevoegen, en de lettertypen en lettergrootten aanpassen. Ook is het mogelijk verhalen te delen, reacties te plaatsen en een stem uit te brengen over de kwaliteit.

Mocht je zelf aan de slag willen dan kun je via de app snel je eigen verhaal, met omslag, publiceren. Wattpad heeft ook een aparte app gemaakt waarmee je zelf eenvoudig een omslag kunt ontwerpen.

  • Wattpad
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.