Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo ziet de iPhone 7 Jet Black eruit na een paar maanden

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2016, 22:16 CategorieiPhone

Apple zelf waarschuwde er al voor. De gitzwarte versie van de iPhone 7 (Plus), Jet Black, is nogal gevoelig voor krassen. De prachtige pianolaklaag kan dus het beste in een hoesje verstopt worden. Sommige gebruikers waren echter eigenwijs.

Heel veel krasjes

Een van die gebruikers heeft onlangs een paar foto’s gedeeld van zijn toestel, na enkele maanden gebruik. En de telefoon ziet er niet zo mooi uit. Allerlei kleine krasjes zijn te zien, over de hele achterkant heen, en in alle richtingen. Ze zijn een beetje onder beroerd licht gekiekt, maar je kunt er goed uit halen dat de Jet Black-versie van de iPhone 7 (Plus) zeer gevoelig is voor krasjes.

Gepolijst

Die krasjes, zo meldt de gebruiker daarbij, zijn ontstaan bij normaal gebruik.

En dat is even wat anders dan het glimmende hebbeding dat Apple een paar maanden geleden trots toonde, en waar chef-ontwerper Jony Ive met zijn sonore stem trots opdreunde hoe de laklaag in niet minder dan negen stappen op de telefoon is aangebracht. Geanodiseerd en gepolijst totdat het één gitzwarte, glimmende telefoon lijkt.

,,De verkregen kleur is zo door en door zwart dat je niet ziet waar het aluminium ophoudt en het glas begint. Dit zwart laat zich van zijn allerdonkerste kant zien”, meldt Apple op zijn website.

Andere kleuren

Maar die krasjes, dat is dus wel een probleem voor mensen die er prijs op stellen dat hun zwarte telefoon ook echt mooi blijft.

Wie geen prijs stelt op krasjes, kan een case kopen – hoewel ook daar altijd wel wat stof en zand tussen kruipt, zodat het risico op krassen blijft – of gewoon een van de andere kleuren kiezen. Zoals bekend is de iPhone 7 Plus verkrijgbaar is rozegoud, goud, zilver, zwart en gitzwart. Alle andere kleuren zijn een stuk krasbestendiger dan de Jet Black-versie.

Toch zou Apple zich niet laten afschrikken door de krasjes en nu al volgens nogal onbetrouwbare geruchten bezig zijn met een Jet White-versie. Die, naar we mogen verwachten, net zo wit glimt als een koelkast. Wellicht heeft Apple nu iets gevonden op die krasjes, dat zal dan waarschijnlijk met die nieuwe kleurvariant worden uitgelegd.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.