Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.1.1 lijkt laatste update te zijn voor Nexus 6 en Nexus 9

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2017, 9:45 CategorieAndroid

Het ziet er niet naar uit dat de Nexus 6 en de Nexus 9 de update naar Android 7.1.2 gaan ontvangen, Android 7.1.1 lijkt het einde te zijn. Google laat weten dat de Android 7.1.2-update uitkomt voor de apparaten die ook de bèta kunnen downloaden.

Geen Android 7.1.2 voor Nexus 6 en Nexus 9?

Waarschijnlijk houdt de ondersteuning qua software-updates nu toch echt op voor de eigenaars van een Nexus 6 en Nexus 9. Google heeft namelijk laten weten dat de update naar Android 7.1.2 alleen beschikbaar wordt gesteld voor de apparaten die nu ook kunnen meedoen met de bèta voor de software. Dat zijn de Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player en Pixel C. De andere twee Nexus-apparaten schitteren dus in afwezigheid in dat rijtje, waardoor nu de gedachte leeft dat het toch echt ophoudt voor die twee apparaten.

Het is geen vreemd nieuws, aangezien beide apparaten al ver voorbij de uiteindelijke datum zijn waarop ze nog updates ontvangen. Die datum lag ergens in Oktober, waardoor de release van Nougat voor die phablet en tablet destijds als een verrassing kwam. Maar het ziet er toch echt naar uit dat het hier ophoudt en dat eigenaars van deze apparaten niet meer hoeven te rekenen op meer ondersteuning. Wel zal Google nog de maandelijkse beveiligingsupdates uitbrengen, maar op nieuwe softwarefuncties hoeft niet gerekend te worden.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.