Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple komt met nieuwe Apple Pencil tegelijk met nieuwe iPad Pro’

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2017, 22:10 CategorieiPad

Tijdens de presentatie van de nieuwe iPad Pro dit jaar, zal Apple tevens een nieuwe Apple Pencil laten zien. Dat leidt MacRumors althans af uit geruchten.

iPad Pro

Apple zou de tweede-generatie Apple Pencil later dit jaar showen tijdens de persconferentie waar ook nieuwe iPads worden gepresenteerd. Dat zou in maart gebeuren. De nieuwe iPad Pro met een tussenformaat van rond de 10 inch zou dan officieel het licht zien. Momenteel zijn er twee iPad Pro-types, met schermen van 12,9 en 9,7 inch. De 10-inch versie zou de 9,7-inch variant vervangen, zonder dat de tablet veel groter zou zijn. Het scherm echter wel, wat inhoudt dat de randen wat dunner zullen worden.

Meer apps en een magneet

Over de tweede generatie Apple Pencil wordt vermeld dat die zou werken in meer apps dan de huidige pen. De afgelopen tijd zijn diverse patenten vastgelegd door Apple, waarvan er mogelijk een aantal in de nieuwe pen worden verwerkt. Zo zou de antenne-technologie verbeterd kunnen worden. Ook wordt geschreven over een magneetje, zodat de Apple Pencil aan de iPad Pro vast kan worden geklikt als hij niet in gebruik is.

Gummetje

Al een aantal maanden geleden was er sprake van dat Apple in de Pencil een ouder patent zou gaan gebruiken, waarmee de functie van de pen draadloos via de tablet kan worden veranderd. Zo zou je er via de Touch ID-technologie mee kunnen gummen straks.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.