Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple lanceert eerste publieke bèta van iOS 10.3

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2017, 9:31 CategorieiPad

Apple heeft vandaag de eerste publieke bèta van iOS 10.3 vrijgegeven. De update brengt een nieuwe zoekfunctie met zich mee, waarmee eigenaars van de draadloze oordoppen van het bedrijf hen gemakkelijker kunnen terugvinden wanneer ze kwijt zijn.

Download iOS 10.3 in bèta

Apple heeft deze week de eerste bèta uitgebracht van iOS 10.3 voor publieke testers, met een interessante functie voor eigenaars van de AirPods, de draadloze oordoppen van het bedrijf uit Cupertino. Wanneer je straks de update binnenhaalt, dan kun je namelijk heel gemakkelijk je AirPods terugvinden. De draadloze oordoppen zijn namelijk voorzien van een zoekfunctie, die je kunt vinden in de app waarmee je ook je iPhone kunt opsporen. Echter, de functie werkt alleen wanneer de oordoppen dichtbij genoeg de iPhone zijn.

Het zoeken gebeurt namelijk via bluetooth, waardoor je dus wel binnen het bereik van de AirPods moet zijn. De maximale afstand tussen de iPhone en de draadloze oordoppen kan maximaal vijf tot tien meter zijn, waardoor je ze in huis wel gemakkelijker moet kunnen terugvinden. Daarnaast kun je instellen een geluid uit de oordoppen te laten komen, waardoor je ze ook op een grotere afstand moet kunnen terugvinden. Het geluid van een andere AirPod is dan uit te schakelen en dat is maar goed ook: want het is een heel hard geluid.

Aanmelden voor de bèta kan hier. Maar let wel op, want dat neemt wel risico’s met zich mee. Bèta-software is vaak niet stabiel en kan dus voor problemen zorgen op je apparaat. Later wordt iOS 10.2.1 officieel gelanceerd voor iedereen. De onderstaande iOS-apparaten kunnen de nieuwe versie van het besturingssysteem downloaden.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.