Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple-patent: scherm met gaten, ‘voor een randloos en doorzichtig design’

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2017, 9:11 CategorieiPad

Apple heeft een speciaal scherm met gaten laten patenteren, waardoor er een smartphone zonder dikke randen geproduceerd zou kunnen worden. Ook zou het een product kunnen opleveren die doorzichtig zou zijn.

Scherm met gaten – nieuw Apple-patent

Het zou zomaar kunnen dat Apple aan een iPhone of iPad werkt die dunnen (of helemaal geen) randen heeft en is voorzien van een doorzichtig design. Dat blijkt uit een patent dat Apple in handen heeft gekregen. In dit document staat een scherm met gaten beschreven, waardoor bepaalde onderdelen, zoals een camera, notificatielampje, speaker of andere onderdelen van een smartphone, niet in een rand verwerkt hoeven worden. Ook zou er een soort raam kunnen worden gemaakt waarmee je door het apparaat heenkijkt.

Een patent laat niet altijd zien waar een bedrijf nu aan werkt, maar kan wel laten zien waar een bedrijf mee experimenteert. Ook kan zo’n patent betekent dat een bedrijf alvast een idee wil laten vastleggen voordat iemand anders met dat idee aan de haal gaat. Dit patent laat in elk geval zien dat Apple een oplossing zoekt voor een probleem dat randloze smartphones met zich meebrengt: waar laat je bepaalde onderdelen? Xiaomi stopte de camera in de rand aan de onderkant met de Mi Max — maar het kan dus ook op een andere manier.

apple-patent-scherm-met-gaten

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.