Apple patenteert gebruik van digitale kroon voor iPad en iPhone

02 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
digitale-kroon-apple-iphone

Apple wil een patent in handen krijgen waarin wordt beschreven hoe een digitale kroon kan worden gebruikt op een iPad of iPhone. De kroon kwamen we eerder al tegen op de Apple Watch van het bedrijf en zou op eenzelfde manier kunnen werken.

Digitale kroon voor de iPhone en iPad – patent

Met de digitale kroon op de Apple Watch is het mogelijk in en uit te zoomen op apps op het platform. Normaal gesproken zou je dat met je vingers doen op een iPhone of iPad, maar dat werkt niet op een klein display zoals die van de Watch. Door helemaal in te zoomen op een app, open je hem en kun je hem gebruiken. Wanneer je dan op de knop druk, zul je worden teruggebracht naar het thuisscherm. In sommige apps is het ook mogelijk naar boven en beneden te scrollen met de kroon. Mogelijk komt deze functionaliteit ook naar de iPhone en iPad toe.

Apple wil namelijk het gebruik van de digitale kroon patenteren in combinatie met een iPad of iPhone. In één van de patenten wordt een interface kubus beschreven, die kan worden gedraaid met input van de speciale kroon. Mocht Apple daadwerkelijk zo’n externe inputmethode toevoegen, dan komt die waarschijnlijk aan de zijkant van het apparaat te zitten. Het is vooralsnog niet bekend of het bedrijf uit Cupertino daadwerkelijk deze stappen gaat ondernemen of dat het zeker wil zijn dat niemand met dit idee aan de haal gaat.

Reacties (0)