Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus Chromebook Flip C302 is een convertible met Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 21:18 CategorieChrome OS

Asus heeft vandaag op CES 2017 de Chromebook Flip C302 aangekondigd. Dit is een Chromebook die zijn scherm zo kan draaien dat het toetsenbord er achter valt, en niet meer te zien is. Een convertible dus.

Dit is de Chromebook Flip C302

De Chromebook Flip C302 is voorzien van een usb type-c poort, ‘gewone’  usb 3.0-poorten zitten er niet op. Asus gaat volledig over op de nieuwe standaard. Asus vestigt ook aandacht op het 360-graden draaibare scharnier. Zodat je er desgewenst een tablet van kunt maken.

asus-chromebook-flip-c302-b

Intel Core M3

De hardware komt redelijk overeen met eerder gelekte informatie over dit apparaat. Het is een 12,5-inch Chromebook met een schermresolutie van 1080 pixels. De convertible wordt voortgedreven door een Intel Core M3-processor van de zesde generatie en biedt 128 GB opslaggeheugen. Het werkgeheugen is 4GB groot, maar kan worden uitgebreid tot 8GB ram. De Flip  C302 is voorts voorzien van een 3,5 millimeter oortelefoonaansluiting en een sleuf voor een micro sd-kaart. Asus belooft tien uur werktijd voordat de batterij leeg is.

asus-chromebook-flip-c302-a

Duur voor een Chromebook

De Chromebook Flip C302 is in Las Vegas gepresenteerd met een adviesprijs van 499 dollar, waarmee het een van de duurdere Chromebooks  is. Zeker gezien het relatief kleine scherm. Dat de Chromebook convertible-eigenschappen heeft gekregen en daarmee tegen ‘gewone’  laptop-tablets aan schurkt, geeft aan dat er een vervolg komt op een nieuwe categorie apparaten die Asus  heeft bedacht, tussen laptops, tablets en chromebooks in. Of en wanneer de Chromebook naar Nederland komt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

 • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Reacties

 1. Peter Bode
  09 februari, 2017 om 13:04

  Fraaie specs en ziet er ook goed uit. Wanneer is deze in Nederland leverbaar, Bart? Is daar al meer over bekend ondertussen?(groet van een ‘oude’ bekende G&E collega)

  • Martijn Chel
   09 februari, 2017 om 19:32

   Helaas komt ie voorlopig niet naar Nederland, aldus Asus.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.