Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus presenteert de Transformer 3 Pro T304 Windowstablet

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 0:25 CategorieWindows

Asus heeft op CES 2017 de Transformer 3 Pro T304 gepresenteerd. Een vernieuwde Windowstablet met een Intel Kaby Lake-processor. En dat laatste is nieuw.

Windowstablet

Asus gaat dus door met het produceren van tablets met goede prestaties en een strak uiterlijk. De nieuwe Windowstablet  valt in de hogere prijsklasse. De Taiwanese producent brengt deze nieuwe tablet naar de markt inclusief standaard en toetsenbord die ook als cover dienst kan doen.

Intel Kaby Lake processor

Het grootste nieuws van deze nieuwe Asus Transformer Pro is de vernieuwde processor. De nieuwe, snellere Intel Kaby Lake-processorgeneratie drijft deze nieuwe tabletreeks aan. Verder is er weinig gewijzigd ten opzichte van de vorige variant, de Transformer 3 Pro T303. Deze T304 ziet er ongeveer zo uit als zijn voorganger, met een strakke aluminium unibody, en zal hooguit wat sneller zijn.

asus-transformer-3-pro-t304-a

Accuduur

Wellicht is ook de accuduur wat verbeterd. Voor de rest blijft het redelijk bij het oude, als je de minieme verschillen tussen de T303 en de T304 bekijkt. Dat hoeft geen slecht nieuws te zijn. De duurste T303 werd voor een adviesprijs van 1599 euro aangekondigd, en ligt nu al voor vierhonderd euro minder in de winkels. Nu de T304 eraan komt, zal de prijs van de T303 waarschijnlijk nog wat verder zakken. En dat is prettig voor consumenten die wel stevige prestaties willen, maar niet het allernieuwste hoeven te hebben.

Concurrent voor Microsoft Surface Pro 4

De Transformer 3 Pro-serie is te zien als een hoogwaardige concurrent voor de Microsoft Surface Pro 4. Een aluminium behuizing, een stevige standaard en een stoffen covertoetsenbord geven dat ook wel aan. Er kan gekozen worden voor ssd-schijven tot 1 terabyte. Het scherm meet 12,6 inch van hoek tot hoek en heeft een resolutie van 2160 x 1440 pixels. Het scherm kan worden beschreven met een styluspen van Asus, die erg veel weg heeft van de Surface Pen van Microsoft.

Vingerafdrukscanner en hdmi

De tablet is voorts voorzien van een vingerafdrukscanner in de aanuitknop, en een hdmi-poort om beelden naar een groter scherm over te brengen.

De Asustablet is verder voorzien van een usb type-c aansluiting, wifi en bluetooth 4.1. De goedkoopste variant zou in mei voor net geen duizend dollar te koop moeten zijn. Of dat ook in Nederland zo is, is nog niet bekendgemaakt.

 

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.