Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus ZenFone AR nu officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 23:53 CategorieAndroid

Asus heeft vandaag officieel zijn nieuwe phablet ZenFone AR gepresenteerd. Een 5,7-inch telefoon die kan omgaan met zowel Google Daydream als Google Tango. Dit zijn de virtual- en augmented realityplatforms van Google.

Google-platforms

Al eerder liet Qualcomm deze telefoon zien, maar nu heeft Asus hem ook zelf gepresenteerd aan de pers op de CES-beurs in Las Vegas. De telefoon is bijzonder omdat hij speciaal is toegerust voor het werken met de nieuwe virtual- en augmented realityplatforms van Google. Alle hardware in het toestel is hierop gericht en voldoet aan de vereiste specificaties.

Dit houdt in dat het toestel over een camera met onder meer dieptesensor en infraroodlaser beschikt, waarmee je een omgeving gedetailleerd in kaart kunt brengen. Met de Tango-app kun je augmented reality-toepassingen gebruiken, zoals objecten virtueel via de camera in een ruimte positioneren.

zenfone-ar-asus

Groter dan Google Pixel XL

Hoewel de bril wat groter is dan de Google Pixel XL, die een scherm van 5,5 inch heeft, past hij wel keurig in een Google Daydream VR-bril. De ZenFone AR is na de Lenovo Phab2 Pro de tweede telefoon die Google Tango ondersteunt. Met augmented reality combineer je beelden van de echte wereld met virtuele elementen. Hier zijn al zo’n dertig apps voor geschreven. Zo kun je een virtuele dinosaurustentoonstelling bezoeken of een huis inrichten met nieuwe, virtuele meubelen. Die worden geprojecteerd in de ruimte waar je bent.

Snapdragon 821 en 8GB ram

De ZenFone AR heeft een Snapdragon 821-processor die geoptimaliseerd zou zijn voor Tango. Er zit 8GB ram in het toestel. Het besturingssysteem is, vanzelfsprekend, Android 7.0 Nougat. Het scherm is een 5,7-inch super amoled-exemplaar met een resolutie van 1400 x 2560 pixels.

zenfone-ar

Drukke achterkant

Op de achterkant van de phablet is het nogal druk. Er is een 23-megapixel hoofdcamera, een camera die bewegingen traceert, een laser en een camera die de diepte ziet. De telefoon komt in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt.

Prijs en beschikbaarheid

Prijzen zijn nog onbekend, en de vraag of en wanneer de ZenFone AR naar Nederland komt, is eveneens nog onbeantwoord.

  • Delen:
Asus ZenFone AR (ZS571KL)
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.