Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van WhatsApp op Android ondersteunt Giphy voor gifjes

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2017, 11:51 CategorieApplicaties

WhatsApp heeft een update uitgebracht voor de bèta van de app op Android, die nu toegang heeft tot Giphy: daarmee worden gifjes verstuurd. Wanneer deze functie naar de stabiele versie van de berichtendienst komt, is helaas niet bekendgemaakt.

Giphy binnen bèta van WhatsApp op Android

In de afgelopen maanden heeft WhatsApp, voornamelijk op Android, geflirt met het idee van gifjes (bewegende plaatjes) naar elkaar versturen. Maar nu lijkt er een goede en uitgebreide ondersteuning te zijn toegevoegd aan (een versie van) de bèta van de berichtendienst op Android. Sommige gebruikers, die zich hebben aangemeld voor die bèta, melden namelijk toegang te krijgen tot Giphy, een zoekmachine voor gifjes. Die zoekmachine is onder te gebruiken op de zakelijke berichtendienst Slack, maar alleen in combinatie met de Windows-versie.

Wanneer je de juiste bèta-versie hebt geïnstalleerd op je Android (waarschijnlijk versie 2.17.6), dan zie je een extra optie staan onder emoji. Wanneer je daar op tapt, dan krijg je toegang tot de zoekmachine en kun je zoeken op gifjes. Het versturen gaat op eenzelfde manier als binnen Telegram: je zoekt uit wat je wil hebben, selecteert het plaatje en stuurt hem door. Ook is het voortaan mogelijk om niet tien, maar dertig mediagerelateerde berichten naar je contacten te versturen – in één keer. Het apk-bestand vind je, zoals altijd, op APK Mirror.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.