Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Het Chrome OS komt ook naar tablets toe

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2017, 9:09 CategorieChrome OS

Google heeft bekendgemaakt dat het Chrome OS de convertible voorbij gaat en ook terecht zal komen op aankomende tablets. Er zullen daarvoor wel enkele veranderingen worden doorgevoerd aan de interface van het besturingssysteem.

Chrome OS op tablets

Google heeft laten weten dat het Chrome OS, een licht besturingssysteem dat we tot nu toe op laptops en convertibles gezien hebben, ook naar tablets en andere hybride apparaten zal komen. Dat zegt Rajen Sheth, bij het bedrijf verantwoordelijk voor zowel Android als Chrome.

The Chromebook is going from being just a laptop to something that is a lot more versatile and dynamic … such that OEMs can produce many great devices.

We have put a lot of investment into the touch UI and making touch a great experience on the Chromebook. You’re going to continue to see that happen. And what that’s going to do is it’s going to open up the possibilities for OEMs to have an even wider variety of form factors.

You may expect everything from detachables to tablets based on Chrome OS down the line.

Dan zullen er mogelijk wel enkele veranderingen worden doorgevoerd aan het systeem, zodat het wat meer touch-vriendelijk is. Denk daarbij aan het vergroten van de iconen, bijvoorbeeld. Ook is het zo dat voortaan alle nieuwe Chromebooks worden voorzien van Android-app-ondersteuning en er steeds meer modellen worden uitgebracht die werken met een stylus. De zoekmachinegigant heeft niet laten weten of die zelf een Chrome OS-tablet gaat maken. Wel wordt er aan een betere ondersteuning voor grotere schermen gewerkt.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.