Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi Hi 13 is nieuw goedkoop vlaggenschip met Intel Celeronprocessor

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2017, 0:15 CategorieWindows

Chuwi heeft op de CES 2017 een nieuw vlaggenschip aangekondigd. Deze Chuwi Hi 13 is absoluut geen tablet die je kunt vergelijken met de Microsoft Surface Pro 4, maar een betaalbare plaat met een Intel Celeron-processor.

Windows 10

De Chuwi Hi 13 kan interessant zijn voor mensen die minder intensieve taken op hun tablet uitvoeren. De Hi 13 loopt op Windows 10. Op het eerste gezicht heeft de tablet geen gekke specificaties. De schermdiameter is 13,5 inch. De resolutie hiervan is 3000 x 2000 pixels. Daarmee komt de pixeldensiteit op 267 ppi, en dat is niet weinig voor een vrij goedkope tablet.

Intel Celeron N3450

De tablet heeft een schermverhouding van 3:2. De helderheid is maximaal 400 nits. Een Intel Celeron N3450-processor drijft deze tablet aan. De tablet is verder voorzien van Intel HD Graphics 500 en 4Gb ram. Het opslaggeheugen omvat 64GB.

De tablet is voorzien van usb type-c voor opladen en synchronisatie. Er kan een los aanklikbaar toetsenbord bij worden besteld.

Stap vooruit

De specificaties voor deze 2-in-1 tablet zijn onvergelijkbaar met die van de echte vlaggenschepen van de grote merken, maar ze zijn wel een aanzienlijke stap vooruit vergeleken met de specs van zijn voorganger, de Hi 12. Het scherm is groter en de Cherry Trail Atom X5-Z8300-chip is vervangen door de genoemde Intel Celeron-processor.

Importeren

Chuwi wist nog niet te vertellen wanneer deze tablet de verkoop in gaat en hoeveel hij gaat kosten. Mocht hij worden uitgebracht, dan kun je hem waarschijnlijk alleen via Chinese importwinkels bestellen.

Onze review van een andere Chuwi-tablet kun je hier teruglezen.

 • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Reacties

 1. j. van der wulp
  27 april, 2017 om 20:48

  Prachtig apparaat, maar installeren van ubuntu, zoals officieel beloofd door Chuwi, krijg ik niet voor elkaar.
  kan iemand mij helpen, reageer op:
  http://chuwi-hi13-install-ubuntu.blogspot.be/2017/04/how-to-install-ubuntu-on-chuwi-hi13.html
  Dank!
  joostvdw uit Turnhout

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.