Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell komt met Microsoft Surface Pro-kloon met ‘gewoon’ scherm

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 20:02 CategorieWindows

Dell heeft op CES 2017 een nieuwe Windowstablet gepresenteerd die precies lijkt op een Microsoft Surface Pro 4; de Dell Latitude 5285. Het belangrijkste verschil is het scherm. Dat is toegerust met een ‘gewone’ hd-resolutie. De Surface Pro heeft een veel hogere resolutie.

Dell Latitude 5285 met Styluspen

De nieuwe ‘pc’  van Dell heeft een standaard achter het scherm en een zacht toetsenbord dat als cover dienst kan doen. Dat is heel erg Surface Pro-achtig. Ook kan het scherm beschreven worden met een styluspen. Komt ook rechtstreeks uit de keuken van Microsoft. En van een afstandje lijkt het ook heel erg op de tablet van Microsoft. Het is echter de Dell Latitude 5285, met een 12,3-inch scherm die is toegerust met een 3:2-beeldverhouding. Ook dat komt overeen met de Surface Pro.

dell-latitude-5285-b

Intel Core i-processor

De Latitude 5285 kan een ssd bevatten tot 1 terabyte en maximaal 16gb ram. Voorts kunnen er Intel Core-i processors in van de zevende generatie.

Scherm is minder

Het scherm komt echter als enige belangrijke onderdeel niet overeen met de Surface. De tablet van Microsoft heeft een resolutie van 2736 x 1824 pixels, de Dell moet het doen met 1080 bij 1.920 pixels. Voor Dell is dat niet zo’n probleem; het product is waarschijnlijk vooral bedoeld voor de zakelijke markt, en niet elke zakelijke gebruiker heeft een superhoge resolutie nodig.

dell-latitude-5285-a

LTE

De tablet is voorts toegerust met lte- en wigig-connectiviteit en ondersteunt vingerafdruksensors en veiligheidskaartlezers.

Specs op een rij

  • Scherm: 12.3 FHD 1920 x 1080 IPS
  • CPU: 7th Gen Intel Core U-series CPUs met vPro
  • Graphics: Intel HD Graphics 620
  • OS: Windows 10
  • Geheugen: 4GB, 8GB of 16GB RAM
  • Opslag: 256GB, 512GB of 1TB M.2 SSD
  • Camera’s: 5-MP frontcamera, 8-MP achtercamera, infraroodcamera aan de voorkant voor Windows Hello

dell-latitude-5285-d

Prijs en beschikbaarheid

Dell heeft al de nodige 2-in-1 tablets in zijn aanbod, maar een tablet die zoveel wegheeft van de Surface Pro nog niet. De Latitude 5285 gaat opp 28 februari in de verkoop voor een kleine 900 dollar. Dat is ook dezelfde prijs die je neertelt voor een Surface Pro 4 met een Core i-processor. Het toetsenbord wordt er, net als die van Microsoft, los bij verkocht. De prijs van deze accessoire is nog niet bekendgemaakt. Over prijzen en beschikbaarheid in Nederland is ook nog niets bekend.

  • Delen:
Dell Latitude 5285
Dell Latitude 5285
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.