Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell kondigt convertible Chromebook en Latitude laptop aan voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2017, 10:36 CategorieChrome OS

Dell heeft drie nieuwe Chromebook-modellen en een Windows-convertible voor het onderwijs aangekondigd. De Windows-versie krijgt de naam Latitude 11 Convertible mee en kan voorzien worden van een stylus. De Chromebook-modellen, waaronder de Chromebook 11 Convertible, draaien vanzelfsprekend op Chrome OS.

Chromebook 11 convertible (3189)

Dell heeft drie nieuwe Chromebooks aangekondigd. Eén van de modellen, de Chromebook 11 convertible kan in verschillende standen worden gebruikt (zoals je hierboven op de afbeelding kunt zien). Dit Chromebook-model is bedoeld voor scholieren en dus waterafstotend en schokbestendig, zodat die niet gemakkelijk beschadigd kan worden. De Chromebook 11 convertible wordt geleverd met 6e-generatie Intel Celeron-processors.

Latitude 11 convertible (3189)

Ook zal er van deze Chromebook een Windows 10-versie op de markt worden gebracht, genaamd Latitude 11 Convertible. Deze convertible is leverbaar met 7e-generatie Intel Celeron- en Pentium-processors.  In de tablet-modus biedt de Windows-versie een naar buiten gerichte camera voor creatieve toepassingen, zoals de mogelijkheid om onderweg video’s te maken. De Windows-versie is leverbaar met de optionele Dell Productivity Active Pen, zodat scholieren aantekeningen kunnen maken en diagrammen kunnen tekenen met een natuurlijke schrijfbeweging die vergelijkbaar is met het gebruik van pen en papier.

De Latitude 11 Convertible en Chromebook 11 Convertible (3189) zijn met ingang van 16 februari 2017 beschikbaar vanaf een prijs van 309 euro.

Chromebook laptops

De Chromebook 11 en Chromebook 13 zijn reïncarnaties van bestaande Dell Lattitude-laptops (met dezelfde cijfers, maar andere specs) met Windows 10, maar dan met Chrome OS aan boord. Deze andere twee Chromebook-modellen moeten 209 en 319 euro gaan kosten.

Alle drie laptops zijn ontwikkeld naar militaire specificaties (MIL-STD 810G) en daarmee bestand tegen intensief dagelijks gebruik in klaslokalen. Elk model is voorzien van volledig verzegelde toetsenborden en touchpads om bescherming te bieden tegen het morsen van vloeistof. Een metalen beugel voorziet de stroompoort van torsieweerstand.

Eerder kondigde Lenovo al nieuwe Chromebooks aan en maakte Google bekend dat Chrome OS ook naar tablets komt.

  • Delen:
Dell Latitude 11 3189
Windows 10
Dell Chromebook 3189
Chrome OS

Reacties

  1. Johan B.
    25 januari, 2017 om 15:57

    Mij allemaal te klein. Minstens 15,6 inch.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.