Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell XPS 13 2-in-1 laptop met Intel Kaby Lake-chip aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2017, 16:11 CategorieWindows

Dell heeft vlak voor het begin van de CES-beurs in Las Vegas de Dell XPS 13 2-in-1-laptop aangekondigd, die draait op Windows 10. Onder de motorkap zit de nieuwe Kaby Lake-chip van Intel.

Dit is de Dell XPS 13

Deze week gaat de CES van start. En hoewel sommige fabrikanten, zoals Samsung en LG, al ruim voor het begin van de beurs hun producten onthullen, heeft fabrikant Dell gewacht tot echt vlak voor het begin van de consumentenelektronicabeurs. De nieuwe laptop die het bedrijf heeft aangekondigd is een 2-in-1-variant, ook wel een convertible genoemd: de Dell XPS 13. Deze laptop kan concurreren met de HP Spectre 360 en Lenovo ThinkPad Yoga, bijvoorbeeld. Onder de motorkap zit een zevende generatie Intel Kaby Lake-processor.

Consumenten hebben straks de keuze uit de i5 of de i7. Daarnaast is er een geïntegreerde videokaart aanwezig (Intel HD Graphics 615) en kunnen consumenten kiezen uit versies met 4 tot en met 16 GB aan werkgeheugen. Ook is er ruime keuze voor de opslagruimte: er kan worden gekozen voor een ssd van 128 GB tot en met 1 TB. Verder is er een 720p-camera aanwezig, evenals een touchscreen van 13,3-inch, met een qhd- of een fhd-resolutie. Daarnaast is er ruimte voor een sd-kaart en zijn er twee usb-type-c-poorten aanwezig. De laptop is ongeveer 81 tot 137 millimeter dun en weegt ongeveer 1,22 kilo.

De Dell XPS 13 is via de website van het bedrijf al te koop, met een prijs vanaf 1399 euro. De goedkoopste versie heeft 4 GB ram, een full-hd-scherm en 128 GB aan opslagruimte. De duurdere series hebben een resolutie van 3200 bij 1800 pixels, meer opslagruimte en 8 GB ram. De accu moet vijftien uur meegaan.

  • Delen:
Dell XPS 13 2-in-1
Dell XPS 13 2-in-1 (9365)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.