Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Eerste echte plaatjes van Samsung Galaxy S8 uitgelekt’

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2017, 22:19 CategorieAndroid

De eerste echte foto’s van de nieuwe Samsung Galaxy S8 lijken te zijn uitgelekt. Het toestel is enorm.

Twee phablets: 5,8 en 6,2 inch

De telefoon zou in twee formaten naar de consumenten komen: met een 5,8-inch en een 6,2-inch scherm. Dat meldt Venturebeat. Het formaat van de toestellen wordt binnen de perken gehouden doordat de homeknop onder het scherm is weggelaten. Daarmee breekt Samsung met een traditie.

Groter dan de Galaxy Note 7

Vreemd genoeg is de kleinste Galaxy S8 iets groter dan de 5,7-inch Galaxy Note 7, die inmiddels van de markt is gehaald vanwege ontploffingsgevaar. De Note-serie was tot nu toe de grootste in de high-end reeks van Samsung. Wellicht probeert Samsung met deze enorme nieuwe Galaxy S8-varianten het publiek te bekoren dat aanvankelijk voor een Galaxy Note 7 wilde gaan, maar die nu niet meer kan kopen.

Homeknop foetsie

Het scherm is een super amoled-exemplaar en het scherm vult bijna de hele voorkant van de telefoon. Nu de homeknop is weggelaten, moest er ook een andere plek worden bedacht voor de vingerafdruksensor. Die zit op de achterkant, waarschijnlijk vanwege het grote formaat van het toestel niet precies in het midden maar daar net naast. De sensor is naast de camera gepositioneerd en zo blijkbaar beter bereikbaar voor tenminste één vinger.

Eind maart lancering

Er is ook meer bekend geraakt over de lanceerdatum. Hij wordt niet tijdens het Mobile World Congress op 26 februari geshowd aan de pers, maar een dikke maand later, op 29 maart, meldt Venturebeat. De lancering vindt plaats in New York, net als de Samsung Galaxy S4 ooit.

Zo in de derde week van april moet de Samsung Galaxy S8 in de winkels liggen.

Snapdragon 835-processor

De specs die met de foto’s zijn uitgelekt, beantwoorden aan de vele geruchten die er de laatste tijd over het toestel de ronde doen. Het wordt de eerste telefoon die de supersnelle Qualcomm Snapdragon 835-chipset krijgt, die capabel is om virtual reality-taken aan te kunnen. Hij wordt elf procent sneller dan de Galaxy S7, en de grafische processor is 23 procent sneller dan die in zijn voorganger. Er komt 4GB ram in. Alle power die Samsung in dit toestel stopt, gaat niet ten koste van de batterij. De 3000 mAh-batterij in de 5,8-inch versie en de 3500 mAh batterij in de 6,2-inch versie zouden twintig procent zuiniger omgaan met energie.

Camera’s

De camera’s in het toestel veranderen niet; achter een 12-megapixel exemplaar en voor een 8-megapixel frontcamera. De software zou wel zijn verbeterd.

Nieuw design

Het lijkt erop dat Samsung qua design weer een nieuwe weg heeft ingeslagen. Maar daarover vertellen de plaatjes natuurlijk het meest.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.