Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook brengt Snapchat-achtige Stories naar mobiele apps toe

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2017, 9:09 CategorieApplicaties

Facebook test op dit moment een nieuwe functies voor zijn mobiele apps op Android en iOS, genaamd Facebook Stories. De feature lijkt enorm op de functie die Snapchat als eerste introduceerde en die later al werd overgenomen door Instagram.

Facebook Stories worden getest in Ierland

Facebook test momenteel een nieuwe functie voor de mobiele apps op Android en iOS in Ierland, genaamd Facebook Stories. Deze functie lijkt ontzettend veel op de feature die voor het eerst opdook in de apps van Snapchat en later ook Instagram (dat weer onderdeel van Facebook is). De functie is op te roepen door eenmaal naar rechts te vegen in de app, waarna mensen niet alleen filters, maar ook geotags kunnen toevoegen aan hun foto’s. Gebruikers kunnen dat niet alleen met de foto’s, maar ook met de gemaakte video’s doen.

Wanneer iemand Facebook Stories heeft gebruikt, dan verschijnt het verhaal bovenaan de nieuwsfeed van alle mensen die hen volgen. Datzelfde gebeurt nu bij Instagram. Wanneer het verhaal bekeken is, kunnen mensen direct een privébericht sturen, net zoals dat ook kan op Instagram en natuurlijk Snapchat. Het gemaakte verhaal verschijnt overigens niet altijd in de nieuwsfeed: de makers kunnen ervoor kiezen dat niet te doen. De verwachting is dat deze functie binnenkort overal wordt uitgerold. Maar wanneer dat gebeurt, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.