Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Froyo eindelijk uit de Android-distributiecijfers, van januari 2017

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2017, 9:21 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Op de lijst is te zien dat Froyo eindelijk van de lijst gebonjourd is. Android 7.0 Nougat, de nieuwste versie van het besturingssysteem, is de één procent nog steeds niet voorbij.

Android-distributiecijfers: Froyo heeft zijn tijd gehad

Het heeft zeven jaar geduurd, maar vandaag is het zover: Android 2.2 Froyo is niet meer te zien op de lijst van Android-distributiecijfers. Google heeft de nieuwste cijfers vandaag onthuld en op zijn website gezet. Google neemt alle toestellen mee die de Google Play Store bezoeken in deze cijfers, om te checken welke versies van Android worden gebruikt onder zijn gebruikers. En tot aan vorige maand stond daar Android 2.2, een vroege versie van het systeem, er nog altijd tussen. Nu is het aandeel in elk geval onder de 0,1 procent gezakt.

De volgende versie van Android die mag verdwijnen uit de distributiecijfers is Android 2.3 Gingerbread, die momenteel nog met één procent in de lijst staat. Zijn aandeel is met 0,2 procentpunten gezakt, dus waarschijnlijk nemen we ook snel afscheid van deze variant. Android 7.0 Nougat heeft, samen met Android 7.1, momenteel slechts een aandeel van 0,7 procent, dus daar valt nog wat winst te behalen. Android 6.0 heeft 3,3 procent erbij gekregen, wat een gezonde stijging. Lollipop is, met beide versies, nog steeds de grootste van dit moment.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.