Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gboard wordt standaard meegeleverd met de Google-app op iOS

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 10:06 CategorieApplicaties

Google heeft de Google-app op iOS van een update voorzien. Voortaan wordt het Gboard-toetsenbord standaard meegeleverd met die applicatie. Ook staat het toetsenbord nog altijd los in de App Store van Apple.

Gboard in Google-app

Google heeft een significante update uitgebracht voor de Google-app op iOS. Het toetsenbord van het bedrijf, Gboard, zal voortaan namelijk standaard worden meegeleverd wanneer Google wordt gedownload op een iPhone of iPad. Wanneer je de nieuwste versie van de app op je apparaat hebt staan, dan krijg je automatisch toegang tot het toetsenbord, dat ook nog steeds los te downloaden zal zijn vanuit de App Store. Je activeert het toetsenbord zoals je dat altijd doet, via Instellingen > Algemeen > Toetsenbord. Daar kun je een nieuw bord toevoegen.

Wanneer je dat gedaan hebt, dan krijg je direct toegang tot alle functies die het toetsenbord te bieden heeft (mits je natuurlijk wel toestemming voor alles gegeven hebt). Zo kun je direct zoekopdrachten uitvoeren vanuit de keyboard, krijg je woordsuggesties en zul je kunnen swipen. Ook kun je direct gifjes versturen. Mocht je het Google-toetsenbord toch niet zo fijn vinden om te gebruiken, dan kun je altijd teruggaan naar het toetsenbord dat je wel gewend bent, door op het icoontje van de wereldbol te tappen naast de spatiebalk.

  • Gboard
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.