Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gegevens over 18,4-inch Nokia Androidtablet op benchmarksite

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2017, 14:06 CategorieAndroid

Gegevens over een nieuwe Nokia-tablet zijn via een benchmarksite naar buiten gekomen. Meest opvallende kenmerk van deze tablet is zijn enorme formaat: 18,4 inch.

Smartphones en een reuzentablet

Nokia zal dit jaar weer lekker aan de weg gaan timmeren, want de deal met Microsoft over de reservering van de merknaam Nokia is verlopen. Dat betekent dat we dit jaar diverse nieuwe smartphones van de Finse telefoonpionier kunnen verwachten, en nu dus ook een nieuwe tablet.

Android 7.0

Deze tablet zou volgens de benchmarksite waar het apparaat is langs geweest, op Android 7.0 lopen en een schermresolutie krijgen van 2560 x 1440 pixels. De processor is een achtkernig ARMv8-exemplaar van Qualcomm, waarvan de kernen worden geklokt op 2,2Ghz. De grafische prestaties zijn in handen van een Adreno 540-gpu. De tablet heeft 4GB ram-geheugen.

Qualcomm Snapdragon 835-CPU

Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze tablet aangedreven door de bloedsnelle Qualcomm Snapdragon 835-chip. Dat is goed nieuws voor de aansturing van het QHD-scherm. Het opslaggeheugen zou 64GB groot zijn. Wifi, gps, nfc en 4G lte zouden allemaal standaard zijn ingebouwd, zodat er overal mee kan worden gewerkt.

Twee 12-megapixelcamera’s

De tablet van Nokia zou zowel voor als achter 12-megapixelcamera’s krijgen. Dat is voor tablets een erg hoge resolutie. Beide camera’s zouden in 4K video kunnen opnemen.

Als de specs kloppen, wordt dit een tablet die qua snelheid en prestaties alle andere Android-concurrenten uit het water blaast. Wellicht presenteert Nokia de tablet tijdens het MWC in Barcelona, dat eind februari begint. Daar is enkele jaren geleden ook de eerste Nokia-Androidtablet N1 geshowd, die echter nooit de Nederlandse markt heeft bereikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.