Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-app kan zoekopdracht offline opslaan en later uitvoeren

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2017, 10:25 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor de Google-app op Android, waardoor offline zoekopdrachten later kunnen worden uitgevoerd. Valt je mobiele internetverbinding weg, dan worden die zoekopdracht bewaard voor een later moment en alsnog uitgevoerd.

Download de update voor de Google-app

Google heeft laten weten dat er een update beschikbaar is voor de Google-app op Android. Die update voegt een interessante functie toe. Zo is het mogelijk om offline zoekopdrachten te bewaren voor later, zodat die kunnen worden uitgevoerd wanneer je weer verbinding hebt met het internet. Zo vergeet je dus niet wat je ook alweer wilde opzoeken, bijvoorbeeld. Is de zoekopdracht voltooid (het moet wel echt via de officiële app van Google gedaan zijn), dan krijg je een notificatie met de boodschap dat je de resultaten nu kunt bekijken.

De reden dat Google deze functie heeft toegevoegd, heeft te maken met het soms wegvallen van de mobiele internetverbinding. Zo kan het voorkomen dat je een zoekopdracht uitvoert en tijdens die opdracht je toegang tot het internet verliest. Op dat moment wordt de opdracht dus offline opgeslagen en automatisch uitgevoerd wanneer de verbinding weer hersteld is. Ook is er een knop aanwezig waarmee je de zoekresultaten kunt verversen, wanneer er bijvoorbeeld veel tijd tussen het uitvoeren van de opdracht en het herstellen van de verbinding zit.

  • Google
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.