Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant laat gebruikers screenshots nemen met digitale knop

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2017, 10:07 CategorieAndroid

Google heeft de Google Assistant voorzien van een functie die schitterde in afwezigheid: gebruikers kunnen nu ook screenshots maken. Dat kan natuurlijk altijd met de knoppencombinatie op het toestel, maar nu dus ook veel simpeler met een digitale knop.

Screenshots maken met Google Assistant

Hoewel de Google Pixel XL en Google Assistant officieel nog niet zijn gelanceerd in Nederland, is het toestel al wel te koop en te gebruiken in Nederland. En hoewel we misschien niet alles van Assistant kunnen gebruiken wat het te bieden heeft, zijn er nog wel altijd functies die wel beschikbaar zijn. Eén van de functies is de mogelijkheid om screenshots te maken. Die mogelijkheid is vandaag toegevoegd aan het arsenaal van de digitale assistent. Er is nu een digitale knop beschikbaar voor die handeling, wat het proces flink moet vergemakkelijken.

Iedereen met een Android-apparaat kan natuurlijk al een screenshot maken door een bepaalde knoppencombinatie te gebruiken met de fysieke knoppen aan de zijkant. Maar het is natuurlijk altijd makkelijker wanneer je dat met één hand of handeling kunt verrichten. Mocht je al een Google Pixel XL in huis hebben, dan hoef je niet te wachten op een update. Het gaat hier om een server-side switch en dat betekent dat Google de functie vanaf een afstand kan aanzetten. Je kunt echter niet direct een screenshot maken van je thuisscherm, helaas.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.