Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt beveiligingsupdate januari voor Nexus/Pixel uit

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 9:02 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de beveiligingsupdate voor januari voor de Nexus- en Pixel-toestellen vanaf nu wordt uitgerold. In totaal verhelpt de zoekmachinegigant zo’n 95 kwetsbaarheden die zijn ontdekt in de Android-software.

Beveiligingsupdate voor januari

Google heeft bekendgemaakt dat de nieuwe beveiligingsupdate, voor januari, vanaf nu wordt uitgerold naar iedereen die thuis een Nexus- of Pixel-apparaat heeft liggen. De software-update moet in totaal 95 kwetsbaarheden binnen de Android-software gaan oplossen. Hoewel Pixel- en Pixel XL-eigenaars de laatste tijd een aantal problemen met hun toestellen melden, is het niet waarschijnlijk dat Google die problemen nu adresseert, aangezien de update echt bedoeld is voor een betere beveiliging van de toestellen, door lekken te dichten en dergelijke.

Zoals altijd gaat het om twee pakketten. Er is een pakket die rond de eerste van de maand werd uitgebracht en een pakket die rond de vijfde wordt uitgebracht. Wanneer je de update binnenhaalt over het internet (over-the-air, en dus niet zelf download en handmatig installeert), dan zul je beide pakketten in één keer downloaden en installeren. De meest kritische problemen hebben te maken met het kunnen uitvoeren van een code op afstand, bijvoorbeeld via een video of een mms-bericht. Ook meldt Google dat er geen bekende slachtoffers zijn.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.