Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt een kleine update uit voor Gboard op Android

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2017, 9:07 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor het officiële Google-toetsenbord op Android, dat tegenwoordig door het leven gaat als Gboard. De update lijkt geen nieuwe functies met zich mee te brengen en in het teken te staan van prestatieverbeteringen en bugfixes.

Update voor Gboard

Een tijdje geleden bracht Google het Gboard officieel naar Android, terwijl het toetsenbord eerder al voor iOS beschikbaar was. Dat was op zich niet vreemd, aangezien Google met de applicatie ervoor probeerde te zorgen dat meer iOS-bezitters gebruik zouden maken van de zoekmachine van het bedrijf. Dat aandeel gebruikers ligt nou eenmaal al hoger op Android, waardoor het niet direct nodig was het toetsenbord ook voor Android te lanceren. Technisch gezien is Gboard een update voor het bekende, officiële, Google-toetsenbord.

En die update ging niet zonder slag of stoot. Hoewel er een aantal toffe features bij zijn gekomen, gaan er ook nog wel eens wat dingen mis. Zo krijg je nu toegang tot twee woordenboeken tegelijkertijd, maar kan het soms even duren voordat één van de twee geactiveerd wordt tijdens het typen. Dat probleem is niet opgelost. De problemen die wel zijn opgelost hebben te maken met het typen terwijl je veegt over de keyboard. Ook zal het toetsenbord niet meer moeten heel even moeten vastlopen wanneer je heel snel woorden achter elkaar typt.

  • Gboard
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.