Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test eerste apps die je niet hoeft te downloaden op Android

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2017, 14:25 CategorieAndroid

Google test momenteel de eerste apps voor Android die je kunt gebruiken zonder ze eerst te downloaden naar je tablet of smartphone. Je streamt de content van de app als het ware naar je apparaat toe.

Apps streamen vanuit Google Play, nu in testfase

Google is momenteel begonnen met het testen van Android-applicaties die je niet eerst hoeft te downloaden voordat je ze kunt gebruiken op je smartphone of tablet. Je streamt de content van de app eigenlijk naar je apparaat toe. De eerste partners die meewerken aan de test zijn BuzzFeed, Wish, Periscope en Viki, terwijl Google binnenkort de deuren opent voor meer thirdparty-ontwikkelaars. Met deze functie wil het bedrijf ervoor zorgen dat mensen apps kunnen uitproberen zonder frictie en dus eigenlijk vrijwel drempelloos voor iedereen.

Google Play zal overigens niet de complete app streamen naar een Android device. Alleen de onderdelen die nodig zijn zullen worden afgeleverd. Wanneer Instant Apps precies wordt gelanceerd, is momenteel nog niet duidelijk. Voorlopig moeten we het doen met ‘later dit jaar’. Opvallend aan de functie is dat je niet per se de nieuwste versie van Android nodig hebt om er gebruik van te maken. Ook mensen met Android 4.2 (en uiteraard hoger) kunnen profiteren van de nieuwe technologie. De demo werd gehouden op een Android 4.4-apparaat.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.