Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-toetsenbord Gboard is 500 miljoen keer gedownload op Android

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2017, 8:58 CategorieApplicaties

Het Google-toetsenbord, dat tegenwoordig Gboard heet, is meer dan 500 miljoen keer gedownload uit de Google Play Store. Onlangs heeft de applicatie een grote update ontvangen waardoor het waarschijnlijk hard gegaan is met het aantal installaties, de afgelopen weken.

Gboard 500 miljoen keer gedownload

Hoewel er talloze toetsenborden te downloaden zijn voor je Android-smartphone en -tablet, blijft het originele Google-toetsenbord toch razend populair onder Android-gebruikers. Onlangs heeft die applicatie een grote update ontvangen, waardoor het mogelijk hard gegaan is in de afgelopen weken met het aantal installaties. Die update bracht een aantal handige dingen met zich mee, waaronder ondersteuning voor meerdere talen wat het woordenboek betreft en de directe integratie van de Google-zoekmachine, zonder dat je een app hoeft te verlaten.

De teller van de app is inmiddels de 500 miljoen installaties gepasseerd. Daarmee staat de applicatie in hetzelfde rijtje als onder meer Google Photos en cloudopslagdienst Dropbox. Hoeveel installaties er precies zijn, is helaas niet bekend. Wat duidelijk is, is dat het aantal ergens tussen de 500 miljoen en één miljard ligt. Het helpt natuurlijk dat het toetsenbord ook voorgeïnstalleerd staat op verschillende Android-apparaten, maar dat geldt niet voor álle apparaten met Android. Wil je meer lezen over de nieuwe versie? Lees dan ons nieuwsbericht.

  • Gboard: het Google-toetsenbord
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.