Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Instant Tethering op Android ga je mogelijk sneller online

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2017, 10:36 CategorieAndroid

Sommige Android-apparaten hebben de functie Instant Tethering ontvangen: daarmee kunnen andere apparaten sneller het internet op. Voorlopig lijkt het echter nog te gaan om andere Android-apparaten — en dan alleen de apparaten van Google.

Instant Tethering: kom maar door

Sommige Android-gebruikers melden een update hebben ontvangen op hun Nexus- en Pixel-apparaten, met een nieuwe functie genaamd Instant Tethering. Deze functie moet het voor Android-gebruikers gemakkelijker maken de internetverbinding te delen met andere apparaten. Maar tot dusver lijkt de functie alleen nog maar te werken met andere Android-apparaten en dan alleen de apparaten van Google, zoals Nexus- en Pixel-devices. Via bluetooth kan een verzoek worden ingediend, waarna het delen van de verbinding kan beginnen.

Je hoeft hiervoor niet je Android-smartphone of -phablet, die al is voorzien van een internetverbinding, van het slot te halen. Je zou dus vanaf je Android-tablet (of tweede smartphone zonder sim-kaart) het internet op kunnen zonder wifi-verbinding en zonder je andere apparaat daarvoor te hoeven instellen. Of de functie ook breder wordt uitgerold of alleen beschikbaar blijft voor de kleine groep mensen die een Nexus-tablet én een Nexus- of Pixel-smartphone hebben, is op moment van schrijven helaas niet naar buiten gebracht.

Laten we hopen dat de functie ook wordt uitgerold naar Chrome OS-apparaten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.