Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 10 staat nu op driekwart van alle iOS-apparaten geïnstalleerd

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2017, 9:14 CategorieiPad

Apple maakt bekend dat iOS 10 nu op 76 procent van alle iOS-apparaten staat geïnstalleerd, bijna vier maanden na de software uitkwam. Tijdens de feestdagen is het aantal flink toegenomen, blijkt uit de nieuwste cijfers van Apple.

iOS 10 op 76% van iOS-apparaten

Ongeveer vier maanden nadat iOS 10 werd gelanceerd voor het grote publiek, staat het besturingssysteem op 76 procent van alle iOS-apparaten. Dat maakt Apple bekend op donderdagavond. Tijdens de feestdagen zijn er een hoop installaties bijgekomen. Tussen 27 november en begin januari zijn er dertien procentpunten bijgekomen. Op de 27ste van november stond het percentage nog op 63 procent. Achttien procent draait momenteel nog op iOS 9, terwijl zes procent van iOS-gebruikers een ouder systeem heeft draaien.

Wellicht dat de lancering van iOS 10.2 geholpen heeft bij het installeren van de nieuwe versie van het besturingssysteem. Deze update bracht een aantal verbeteringen met zich mee, onder andere aan de Live Photos en de emoji van het platform. Ook zijn er een hoop prestatieverbeteringen en bugfixes doorgevoerd, waardoor mensen waarschijnlijk het vertrouwen hebben gehad om de software te installeren. Een jaar geleden stond iOS 9 nog op 75 procent van de iOS-apparaten, dus de groei lijkt nu gelijk aan elkaar te zijn.

Ondertussen werkt Apple aan nieuwe versies van het iOS. De eerste bèta van iOS 10.3 zou op 10 januari moeten verschijnen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.