Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo onthult vier nieuwe Chromebooks voor de educatieve markt

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2017, 9:17 CategorieChrome OS

Fabrikant Lenovo heeft vier nieuwe Chromebook-modellen onthuld voor de educatieve markt, in verschillende prijscategorieën. Sommige van deze modellen kunnen ook met Windows 10 worden geleverd, maar zijn dan wel een stuk duurder.

Chromebooks van Lenovo

Lenovo heeft vier nieuwe Chromebook-modellen onthuld die als alternatief moeten kunnen dienen in de strijd voor de beste laptop in de klas. Microsoft zal natuurlijk altijd claimen dat low-end Windows 10-apparaten daarvoor geschikt zijn, maar kan ook niet ontkennen dat Chromebooks nou eenmaal goedkoper zijn. Desondanks biedt de Chinese fabrikant de onderstaande laptops ook met Windows 10 aan, maar dan zal de prijs wel een stuk hoger uitvallen. Hieronder zetten we de vier modellen op een overzichtelijke rijtje:

  • ThinkPad 11e Chromebook, 369 dollar en hoger
  • ThinkPad 11e Yoga Chromebook 449 dollar en hoger
  • N23 Chromebook 199 dollar en hoger
  • N23 Yoga Chromebook 279 dollar en hoger

De Windows 10-versies van de 11e zullen respectievelijk 519 en 599 dollar gaan kosten. Helaas heeft Lenovo nog geen specificaties naar buiten gebracht over de bovengenoemde modellen. Wel belooft de fabrikant dat de toetsenborden waterafstotend zijn en dat ze apparaten worden voorzien van nieuwe generatie Intel-processors, evenals tien uur aan batterijduur. Het is op moment van schrijven niet bekend welke Chromebooks ook naar Nederland zullen komen.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.