Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG brengt snel beveiligingsupdate voor januari uit voor premium toestellen

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 9:37 CategorieAndroid

LG heeft alvast bekendgemaakt wat we van de aankomende beveiligingsupdate voor de premium toestellen van de fabrikant mogen verwachten. De update wordt onder meer uitgebracht voor de G-serie, terwijl de budgetlijnen het toch echt zonder moeten doen.

Beveiligingsupdate voor Android-toestellen van LG

LG legt op dit moment de laatste hand aan de beveiligingsupdate die het bedrijf in januari wil uitbrengen voor zijn premium Android-modellen. Het bedrijf heeft de maandelijkse Security Bulletin al online gezet, waardoor we weten wat we kunnen verwachten van de update. Zo weten we nu zeker dat er enkele lekken en andere kwetsbaarheden zijn verholpen voor de G-lijn (G3, G4, G4 Stylus, G Stylo, G5), de V-lijn (V10, V20) en de CK-serie. De budgetmodellen, zoals de X- en de K-series, hoeven helaas niet te rekenen op deze belangrijke update.

De bovengenoemde toestellen krijgen in elk geval oplossingen voor acht grove kwetsbaarheden die specifiek met de toestellen van LG te maken hebben. Eén is omschreven als ‘kritisch’, twee zijn er ‘hoog’, vier zijn er ‘gemiddeld’ en de laatste is van ‘laag’-niveau. Malafide applicaties krijgen vanaf het moment dat de beveiligingsupdate is gelanceerd nog maar weinig ruimte, terwijl andere apps niet zomaar meer kunnen beginnen met het opslaan van persoonlijke informatie, nog voordat die daar toestemming voor heeft gekregen van de gebruiker.

De update wordt over een paar dagen gelanceerd door LG.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.