Microsoft probeert een opvouwbare tablet te patenteren

16 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-opvouwbare-tablet

Microsoft probeert zijn eigen idee van een opvouwbare tablet (of uitklapbare smartphone) te patenteren. Omdat het om een patent gaat, is het niet zeker dat er ook daadwerkelijk een product uit voorkomt. Het kan ook zijn dat Microsoft gewoonweg experimenteert.

De opvouwbare tablet van Microsoft

Microsoft probeert een opvouwbare tablet te patenteren. Het apparaat in het patent beschikt over een flexibel scharnier dat een smartphone in een tablet doet veranderen en andersom. Hoewel het niet zeker is dat dit apparaat ook daadwerkelijk wordt uitgebracht, is het inmiddels wel zeker dat Microsoft met het idee van een uitklapbare smartphone experimenteert. Dit Microsoft-apparaat zou in verschillende standen gebruikt kunnen worden, waaronder een tentmodus die we tegenkomen bij hybride en convertible Windows-tablets.

De persoon die het patent heeft ingediend, is Kabir Siddiqui. En dat is opvallend, omdat Siddiqui ook de patenten voor de kickstand en de camera van de Surface heeft aangeleverd. Daarnaast is het zo dat Microsoft qua hardware de laatste tijd traditionele vormfactoren mijdt, waardoor het dus goed zou kunnen dat dit product wel degelijk op de markt wordt uitgebracht. Mogelijk is dit een vorm van de Surface Phone, die volgens de laatste geruchten aan het einde van het jaar zou moeten verschijnen. Microsoft heeft niet gereageerd op het patent.

Reacties (0)