Mobiele game van Titanfall is door ontwikkelaar geannuleerd

16 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
titanfall-frontline

Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft bekendgemaakt dat het spel voor mobiele apparaten Titanfall Frontline is geannuleerd. Volgens de developer kon er niet gerealiseerd worden wat het team voor ogen had, dus heeft het besloten de stekker eruit te trekken.

Titanfall Frontline zal niet verschijnen

De spin-off-titel Titanfall Frontline is geannuleerd door de ontwikkelaar van het spel, Respawn Entertainment. Het spel was in bijna af, aangezien er al gesloten bèta’s waren. In Frontline zou je als speler een commandant zijn, die verantwoordelijk is voor het samenstellen van een team titanen en piloten. De titanen zijn de grote machines waarin die piloten zitten, zoals je kunt zien in de games die zijn uitgebracht voor Xbox One en PlayStation 4. Maar Frontline was niet zo’n snelle actiegame, maar een spel met kaarten en langzame beurten.

Titanfall Frontline werd in 2016 aangekondigd, nadat de ontwikkelaar een jaar eerder bekendmaakte om de serie naar mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, te brengen. In een reactie op Facebook meldt de ontwikkelaar dat het team niet voor elkaar kon krijgen wat het voor ogen had en dat het daarom maar beter is om het project te schrappen. Wel zal datzelfde team bepaalde concepten conserveren voor de toekomst, waardoor dus niet alles verloren is gegaan. Mogelijk zien we die gameplay dus terug in andere titels binnen de serie.

Reacties (0)