Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo brengt apps uit voor Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2017, 9:31 CategorieApplicaties

Nintendo heeft laten weten dat er applicaties voor Android en iOS aankomen voor het Ouderlijk toezicht met betrekking tot de Nintendo Switch. Met die apps kun je bijvoorbeeld instellen hoe lang je kinderen kunnen gamen op de nieuwe spelcomputer.

Ouderlijk toezicht beheren op Android en iOS

De Nintendo Switch is de nieuwste spelcomputer van Nintendo die op 3 maart 2017 zal worden uitgebracht. De consolefabrikant heeft bekendgemaakt dat er ook een app gewerkt wordt, voor Android en iOS, waarmee ouders de instellingen voor het Ouderlijk toezicht op het apparaat kunnen beheren. Zo kun je als ouder of verzorger precies instellen hoe lang een kind mag gamen, voordat de speelsessie wordt afgebroken. Zit de tijd erop, dat laat de Switch een notificatie in beeld zien dat ‘ie wordt afgesloten — ook al zit je midden in je racepot.

Ouders kunnen dan instellen of de Nintendo Switch automatisch in slaapstand gaat, maar kunnen er ook op vertrouwen dat die notificatie voor hun kinderen voldoende is om uit zichzelf iets anders te gaan doen. De tijdlimieten zijn overigens per dag in te stellen. Daarnaast laat het Ouderlijk toezicht zien hoe lang er is gegamed en welke games er zijn gespeeld. Ook kun je sociale functies blokkeren en restricties instellen met betrekking tot de leeftijd. Alle regels gelden voor het complete systeem, niet alleen een specifiek profiel zoals op Wii U.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.