Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia komt met midrange phablet terug op mobiele markt

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2017, 23:44 CategorieAndroid

Nokia komt terug op de telefoniemarkt met een phablet. De Nokia 6 heeft een Snapdragon 430-processor, die het toestel aan de onderkant van het midrangesegment plaatst.

Full HD-scherm

De telefoon heeft verder prettige specificaties. Zoals een 5,5-insch scherm met full HD-resolutie. De phablet is voorzien van 4GB ram, 64GB opslaggeheugen, een 16-megapixelcamera met f/2.0 aan de achterkant, en een 8-megapixelcamera met evenens f/2.0 aan de voorkant.

Alleen voor China

Voorts vinden we een 3000 mAH batterij in het toestel, en twee Dolby Atmos versterkers. Android 7.1 Nougat drijft het toestel voort, en de phablet gaat in China omgerekend 215 euro kosten. In Nederland zal hij echter vooralsnog niet worden verkocht.

Fabrikant is eigenlijk HMD Global

De fabrikant is, zoals tegenwoordig gebruikelijk bij Nokia, dus niet Nokia. De telefoonfabrieken van weleer zijn al jaren geleden verkocht aan Microsoft, die ze vervolgens na vele mislukkingen met Windows Phone-toestellen heeft gesloten. Nu Nokia zijn eigen merknaam weer op mobiele telefoons mag zetten, wordt de fabricage van de nieuwe Nokia’s aan andere fabrikanten overgelaten. Voor de Nokia 6 is dat HMD Global Oy.

Aluminium unibody

De phablet valt niet op en doet ook niet onder voor andere midrange phablets op de hedendaagse smartphonemarkt. Het toestel is qua design niet erg opvallend. Een aluminium unibody, een fysieke homeknop aan de voorkant die tevens dienst doet als vingerafdruksensor en twee capacitieve terug- en menuknoppen aan weerszijden van de homeknop doen het ontwerp een beetje denken aan telefoons van Samsung. Het design is weliswaar premium, maar niet erg opvallend.

Nederland

De Nokia 6 zal vooralsnog alleen in China worden verkocht. Echter, HMD heeft bekendgemaakt dat andere Nokia-toestellen in de loop van dit jaar elders in de wereld worden uitgebracht, dus wellicht keert Nokia als merknaam ook weer terug in Nederlandse winkels. Omdat in China moet worden opgebokst tegen smartphonefabrikanten die lage prijzen hanteren, is wellicht gekozen voor een goedkope processor in de Nokia 6. Misschien komt Nokia alsnog met een high-end telefoon naar Westerse winkels.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.