Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook Nokia werkt aan eigen digitale assistent voor mobiele apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2017, 10:09 CategorieSoftware

Mogelijk werkt het Finse bedrijf Nokia aan een eigen digitale assistent voor mobiele apparaten, genaamd Viki. Dat blijkt uit een patentaanvraag dat het bedrijf heeft ingediend bij het Europese patentenbureau.

Digitale assistent van Nokia – gerucht

De Finse fabrikant Nokia heeft een patent ingediend bij het Europese patentenbureau voor wat mogelijk een digitale assistent is. In het patent wordt er gebruikgemaakt van de naam Viki, waarin verder beschreven staat dat de “Software for the creation and monitoring of mobile and web assistants working with digital knowledge and combining all data sources into a single chat and voice-based interface” is. De software combineert dus veel data vanuit verschillende hoeken en wil die data presenteren in een handig overzicht in chatvorm.

Dat lijkt dus op een digitale assistent. Mocht het kloppen dat Nokia hieraan werkt, dan betreedt het bedrijf een inmiddels volle markt vol digitale assistenten, als we alleen al kijken naar mobiele apparaten. iOS-bezitters hebben toegang tot Siri, terwijl Android-gebruikers gebruik kunnen maken van Google Now (en natuurlijk Google Assistent). Daarnaast komt Alexa ook naar smartphones en tablets toe en zou Samsung ook werken aan een eigen digitale assistent voor mobiele apparaten. En dan hebben we natuurlijk ook nog Cortana, voor Windows-apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.