Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Producent van luxe telefoons Vertu komt met eerste phablet

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2017, 22:15 CategorieAndroid

Vertu, een producent van luxe telefoons die zijn uitgerust met leder en goud, heeft zijn eerste phablet gepresenteerd. De Vertu Constellation heeft een 5,5-inch scherm.

Peperdure luxe

 

Vertu draait al heel lang mee in de mobiele industrie. Als onderdeel van Nokia begon het bedrijf met de productie van high-end Symbian telefoons. Later werd de overstap naar Android gemaakt. Steeds was het uiterlijk belangrijker dan de specs, maar met de Vertu Constellation is dat anders. Bij de eerste phablet van het bedrijf is de interne hardware dik in orde. Wat ook wel mag voor een prijs van, vermoedelijk, tegen de tienduizend euro.

Amoledscherm met saffierglas

De Vertu Constellation ‘luxury performance’  heeft een quad HD amoledscherm, dat goed beschermd wordt door vrijwel onbreekbaar saffierglas. De processor van keuze is een Snapdragon 820, geholpen door 4GB ram. Er zit 128GB opslaggeheugen in, een relatief grote 3220 mAh batterij, en een usb type-c poort voor opladen en synchroniseren.

Android 6

Voorts vinden we aan de voorkant twee stereospeakers, een vingerafdruksensor, en biedt het toestel nfc en draadloos opladen. Aan de achterkant is een 12-megapixelcamera te vinden die met 4K video kan opnemen.  Android 6.0.1 Marshmallow is het besturingssysteem bij lancering.

Concierge-service

 

Op het toestel bevindt zich een extra knop voor rijkelui, waarmee je de ‘concierge-service’  van Vertu kunt activeren. Dit is een soort online butler/callcenter die je telefonisch, per mail of met een berichtje de opdracht kunt geven om een cadeau voor iemand te bestellen, bioscoop- of theaterkaartjes te boeken, vliegtuigtickets te kopen of domweg iets in je agenda te laten zetten.

Leer

De Vertu wordt geleverd met een achterkant van in diverse kleuren verkrijgbaar kwaliteitsleer. Over de prijs en beschikbaarheid van de Constellation heeft het bedrijf nog niets losgelaten. Wel kan het toestel op de site al  – min of meer – worden voorbesteld. Dit noemen de Britten van het bedrijf ‘interesse tonen’. Als het toestel beschikbaar is, word je door een dealer in je buurt op de hoogte gebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.