Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qmadix maakt scherm van een tablet of phablet zo hard als saffierglas

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2017, 20:28 CategorieAccessoires

Qmadix is een fabrikant van een gloednieuw vloeibaar spulletje, dat je op het scherm van een tablet of phablet smeert waarna het scherm zo sterk wordt als saffierglas. Vrijwel onbreekbaar, en de fabrikant belooft honderd dollar aan klanten die het scherm toch stuk weten te krijgen.

Smeren

In een filmpje van Neowin is te zien hoe het werkt. Qmadix is een substantie in een klein zakje. Dat scheur je open, en vervolgens smeer je het over het scherm. In het filmpje wordt het op een iPhone 7 Plus gesmeerd, waarbij ook de achterkant wordt meegenomen. Eerst wordt het scherm goed schoongemaakt met een meegeleverd doekje met alcohol.

Hardheid van 9H

Daarna wordt de chemische substantie op het scherm gesmeerd, dat in net zo’n zakje op een papieren doekje is aangebracht. Door cirkelvormige bewegingen over het scherm te maken, vullen de nano-partikels in de substantie alle voor het oog onzichtbare oneffenheden van het scherm op. Zo wordt het apparaat voorzie van een supersterk en volledig onzichtbaar beschermingslaagje dat de hardheid 9H heeft. Dat is dezelfde hardheid als saffierglas, en dat is bijzonder hard. Net iets minder hard dan diamant.

Totaal onzichtbaar

Bijzonder is dat het spul totaal onzichtbaar is, want het is vijfhonderd keer dunner dan een menselijke haar. In tegenstelling tot veel andere screenprotectors laat het geen bubbels onder een velletje glas of plastic achter. Het is ook bij uitstek geschikt voor gebogen schermen, zoals die van de Samsung Galaxy S7 Edge. De gevoeligheid van het aanraakscherm wordt door de onzichtbare screenprotector niet aangetast, maar zelfs verbeterd, beweren de makers.

Een bijkomend voordeel is dat de screenprotector van Qmadix bacteriën tegenhoudt, die zich op het scherm willen nestelen.

Garantie: 100 dollar als het scherm toch beschadigd raakt

Goedkoop is het spulletje niet; je betaalt bijna 40 dollar voor een zakje waarmee je een apparaat met een scherm tot maximaal 10 inch kunt bestrijken. Maar daarna is dat scherm vrijwel onbreekbaar, beloven de makers van Qmadix. Als het scherm toch beschadigd raakt terwijl de ‘Invisible First-Defense+ Liquid Glass-Screen Protector’ erop zit, krijg je van Qmadix honderd dollar op je rekening gestort. Bedoeld om het scherm van te laten repareren. Die garantie geldt een jaar.

CES 2017

Het artikel werd op de CES 2017 in Las Vegas getoond. Het is onbekend of de makers plannen hebben om de Invisible First-Defense+ Liquid Glass-Screen Protector in Nederland te verkopen, dus wie het wil hebben, is aangewezen op import. Dit is hun website.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Priscilla
    08 januari, 2017 om 14:54

    Oranje

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.