Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm doet Tango-telefoon Asus ZenFone AR uit de doeken

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 9:02 CategorieAndroid

Qualcomm, hardwarepartner van fabrikant Asus, heeft de Asus ZenFone AR uit de doeken gedaan voor de officiële aankondiging. Dit wordt de tweede Tango-telefoon, naast de Lenovo Phab 2 Pro die vorig jaar werd uitgebracht.

Asus ZenFone AR: tweede Tango-telefoon

Qualcomm werkt samen met Asus aan een nieuwe smartphone, genaamd de Asus ZenFone AR. Nog voordat de fabrikant van onder meer smartphones en tablets het apparaat zelf kon aankondigen, kondigde hardwarepartner Qualcomm het toestel al vroegtijdig aan. Deze grote smartphone zal worden gebouwd op het Tango-platform van Google, waardoor de Lenovo Phab 2 Pro er een concurrent bij heeft. Dat betekent dus dat de AR in de naam van deze ZenFone staat voor augmented reality en dat de phone realiteiten met elkaar vermengt.

asus_zenfone-ar

Tegelijkertijd heeft de bekende Twitter-lekker @evleaks een afbeelding online gezet waarop we vermoedelijk de voor- en achterkant van het apparaat te zien krijgen. De ZenFone AR zal onder de motorkap de Qualcomm Snapdragon 821-chip krijgen, een chip die we onder meer tegenkomen in de OnePlus 3T. Ook zal deze ZenFone ondersteuning aanbieden voor Google Daydream, het virtualreality-platform van de zoekmachinegigant. Het is daarmee het eerste toestel dat geschikt is voor zowel virtual- als augmentedreality-ervaringen.

De specificaties, prijs en releasedatum worden waarschijnlijk op 4 januari bekendgemaakt.

  • Delen:
Asus ZenFone AR (ZS571KL)
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.